Overgaan tot beslaglegging

Als de rechter een vonnis heeft uitgesproken in een incassozaak, dan volgt het executietraject. Deze laatste fase van het gerechtelijk incassotraject wordt uitgevoerd door de gerechtsdeurwaarder. De deurwaarder kan een betalingsregeling treffen met de debiteur, maar als dat niet lukt kan hij overgaan tot beslaglegging.

Er wordt dan beslag gelegd op bijvoorbeeld banktegoeden, salaris of aandelen. Met de opbrengst hiervan kan de schuld afgelost worden. Daarnaast kan beslaglegging ook gedaan worden (on)roerend goed, bijvoorbeeld een huis, auto of inboedel. Deze vorm van beslaglegging heeft vaak als doel om de debiteur als laatste dwangmiddel alsnog te laten betalen. De kosten van het volledige executietraject bij goederen ligt namelijk vaak hoger dan de uitstaande schuld. Om die reden wordt er niet snel overgegaan tot de daadwerkelijke verkoop van de goederen.

Conservatoir beslag

Naast dit executoriaal beslag bestaat er ook de mogelijkheid tot conservatoir beslag. Dit is een voorlopige beslaglegging en is bedoeld om goederen of financiële tegoeden veilig te stellen, nog voordat de rechter zijn vonnis heeft uitgesproken.

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van beslaglegging in de regio Gouda? Of wilt u direct een afspraak maken om uw incassozaak te bespreken? Bel dan direct 0182 - 79 90 77, we zijn u graag van dienst!